Menu

Play with Rik

Hey! Wat leuk dat je er bent!

Ik ga je meenemen in hoe mijn dagelijks leven er als stagiair bij Press Play uit ziet. Om te beginnen zal ik mezelf kort voorstellen (‘want stel je voor dat ik dadelijk niks meer voorstel’- Jiggy Dje)… ik ben Rik, 21 jaar oud en sinds september loop ik stage bij Press Play. Ik studeer Bestuurskunde aan ‘t Saxion en ik woon sinds begin van dit jaar in Nijmegen.

Vanaf jongs af aan heb ik al een voorliefde voor hiphop, voornamelijk de albums van Jiggy Dje heb ik vanaf mijn twaalfde heel vaak geluisterd. Toen besefte ik ook dat ik het leuk vond om met tekst en woorden bezig te zijn. Hoe kan ik iets overbrengen en hoe laat je het goed klinken? Maar ook, hoe krijg je mensen enthousiast? Ik wilde mensen namelijk net zo enthousiast krijgen als Jiggy Dje mij enthousiast kreeg.

Hiphop kreeg voor mij al snel een grotere betekenis dan ‘alleen muziek’. Het kan ludiek zijn, maar het kan ook iemand een hart onder de riem steken. Naast muziek kan hiphop dus ook fungeren als communicatiemiddel. Lang verhaal kort: op die manier kwam ik erachter dat ik later iets met communicatie wilde doen. En zo kwam ik dus terecht bij Press Play!

Geen dag is hetzelfde! 

Het leuke van stagelopen bij Press Play vind ik dat bijna geen enkele dag hetzelfde is. Best ironisch, want dit stuk gaat met name over hoe de gemiddelde werkdag eruitziet. Tijdens mijn stageperiode werk ik mee aan verschillende projecten. Een hiervan was Nimma Hacks: een online hackaton, geïnitieerd door Press Play in samenwerking met Gemeente Nijmegen, waarin teams binnen 24 uur een probleem binnen een bepaalde Nijmeegse sector of branche proberen op te lossen. 

Mijn bijdrage hieraan was tweezijdig, ik dacht mee over de organisatorische tak maar schreef en bedacht ook content voor de social mediakanalen. Naast het meewerken aan de meest uiteenlopende projecten is het benutten van elkaars creatieve krachten ook een belangrijke pijler binnen Press Play. Zo hebben we eens in de twee weken een brainstorm met het hele team waarin we nieuwe (video)concepten, events en andere merkactivaties bedenken. 

"In mijn hele studieloopbaan heb ik nog nooit zo veel plezier gehad bij het maken van memorabele content."

Rik Brunsveld, stagiair

“No stage, No money”

Het leukste project waar ik aan mee heb mogen werken is de ‘No stage, No money’ stagewervingsvideo. Sven en Joran (de videomakers van Press Play) hadden het idee om een rap te schrijven en een clip op te nemen voor de werving van een nieuwe video stagiair. In de rap strooien we met vaktermen en maak je kennis met de ‘boys van Press Play’. In mijn hele studieloopbaan heb ik nog nooit zo veel plezier gehad bij het maken van memorabele content. Het hele project, zowel het schrijven, opnemen en uitrollen, was echt fantastisch!

Aan al het goede komt een eind

Mijn stageperiode bij Press Play is helaas ook weer een ten einde gekomen, maar gelukkig voor jou betekent dit dat er ook weer ruimte komt voor nieuw talent. Word jij mijn opvolger? Ik weet zeker dat jij net zo’n goede tijd gaat hebben als ik hier heb gehad. 

Enthousiast geworden? Houd de vacatures in de gaten! 

Ciaooooooo,

Rik Brunsveld

Denk je nu: hier wil ook stage lopen? Stuur dan jouw sollicitatie naar work@pressplay.group. En wie weet maak of bedenk jij binnenkort memorabele content!

Make it
worth
rewinding!